Middagsfrid vill hjälpa fler köttätare äta vegetariskt

Köttet innehar för många huvudrollen på middagstallriken medan grönsakerna endast agerar bifigurer. Det vill matkassen Middagsfrid ändra på och med start i februari nästa år lanseras den nya Vegokassen. Något som man hoppas ska hjälpa fler köttätare att äta vegetariskt.

Kicki Theander, grundaren av Middagsfrid, har sedan starten 2007 haft en plats på veckomenyn för vegetarisk mat. Redan i den första matkassen som lanserades var en av fem middagar vegetarisk, vilket uppfattades som kontroversiellt då.

Men tiderna förändras och det här ett inslag som många andra matkasseföretag följt efter. Nu hoppas Kicki på ytterligare ett uppsving för den vegetariska kosten. I februari 2014 lanserar nämligen Middagsfrid en vegetarisk matkasse i Sverige.

Annons

– För mig är detta ett oerhört viktigt steg som förtydligar Middagsfrids vision att hjälpa familjer att äta inte bara gott utan också mer hållbart. Idag är målgruppen för vår Vegokasse inte så stor men vi är övertygade om att den växer. Det finns just nu en stark vegotrend på grund av den vegetariska matens stora fördelarna ur såväl hälso- som klimat-, miljö- och djurskyddsperspektiv, säger Kicki Theander.

Äter för mycket kött

Det senaste halvåret har det hänt en hel del kring Middagsfrid. Redan i somras utökade företaget med frukostleveranser och under hösten expanderade man sin verksamhet till Nordamerika under varumärket Dinnerit.

Vegokassen har också redan börjat levereras i ett av Middagsfrids utländska dotterbolag, Smartmat i Belgien. Med den vegetariska matkassen hoppas Kicki hjälpa fler köttätare att äta vegetariskt, ge vegetarianer vardaglig inspiration och planeringshjälp, men framförallt ska den hjälpa fler svenska familjer att äta klimatsmart.

Kicki hoppas också att hon med Vegokassen lyckas ta död på en del seglivade myter om vegetarisk mat.

– Jag hör ofta invändningar som handlar om att vi måste äta kött för att inte få proteinbrist vilket inte alls stämmer. I själva verket äter vi alldeles för mycket kött enligt Livsmedelsverket. Det finns även en vanföreställning om att man inte skulle bli mätt på vegetarisk mat vilket är helt galet. Våra vegokassekunder kommer garanterat att bli mätta, säger Kicki Theander.

Källa: Press

Annons