Miinto ska växa med nya miljoner i kassan

Miinto har blivit en av Europas snabbast växande modevaruhus på nätet med sin nyskapande affärsmodell. Nu har man fått in en investering på 6 miljoner dollar från Dawn Capital. Pengar som ska användas för att växa ytterligare.

Miinto såg dagens ljus för första gången våren 2009 när sajten slog upp portarna i Danmark. Vi har tidigare skrivit om deras affärsidé som bygger på att samla enskilt ägda butiker och deras produkter på sin sajt och ge dem en chans att konkurrera med de stora kedjorna.

Det har gått som tåget och för drygt ett år sedan steg man in på den svenska marknaden och under årets första kvartal kunde man stoltsera med drygt 200 000 besökare i månaden och en omsättning på sex miljoner kronor. Idag finns Miinto i sju länder och väntas omsätta över 50 miljoner euro. Nu har man alltså fått in en investering på 6 miljoner dollar från Dawn Capital.

Annons

– Avtalet med Dawn uppmanar till en ännu mer aggressiv utveckling av vår verksamhet över hela världen än vad vi ursprungligen tänkt. En styrka i vårt företag är att vi har över 1600 modeinköpare med kompetens från de butiker vi har i vårt nätverk, vilket innebär att vi alltid har ett utbud som folk vill ha, säger Morten Larsen, VD för Miinto.

Imponerad av tillväxten

Norman Fiore, Managing Partner på Dawn Capital säger att Miinto’s affärsmodell har många tydliga fördelar och man är mycket imponerade av den tillväxt som Miinto uppnått och de samarbetspartners de har samlat.

– Detta var en mycket konkurrensutsatt process och vi är glada över att ha Dawn som vår nya partner med tanke på deras erfarenhet av att välja ut vinnare inom den europeiska riskkapitalistmarknaden, säger Morten Larsen.

Investeringen kommer att användas till att öka tillväxten i företaget genom att öppna upp på nya marknader under 2012 och 2013. Man planerar också att investera i teknologi och nya produkter.

Källa: Press

Annons