Miljardbolagets tuffa kamp – tvingas stänga 1100 butiker

Ska minska skulden med en miljard dollar.

Den fruktade butiksdöden fortsätter att skörda offer. Utvecklingen mot färre fysiska butiker har varit tydlig inte minst i USA, som brukar beskrivas som visar vägen när det kommer till nya shoppingvanor.

Nu meddelar modekoncernen Ascena, som driver varumärken som Ann Taylor och Loft, att det står inför en massnedläggning av butiker. Företaget planerar att stänga cirka 1100 butiker i USA och Kanada. Främst handlar det om butiker inom varumärkena Justice, som riktar sig till tonåringar, och Catherine's, som är verksamt inom plussize-segmentet.

Annons

Ska låna 150 miljoner dollar

Anledningen är att Ascena befinner sig i rekonstruktion och alltså måste se över sina finanser. I ett pressmeddelande skriver koncernen att det finns en plan på att reducera företagets skuld med en miljard dollar. Företaget har också fått klartecken att låna 150 miljoner dollar från befintliga långivare.

Enligt nyhetssajten Retail Dive utesluter Ascena inte att ännu fler butiker kommer att behöva stänga framöver. Koncernen hade under 2019 en omsättning på motsvarande drygt 48 miljarder svenska kronor.

Annons