Miljonrekord på secondhand-sajt: ”Fantastiskt roligt”

Såldes för 3,5 miljoner.

E-handeln ökar kraftigt och samtidigt väljer allt fler att handla secondhand. Det gäller av allt att döma också produkter i det dyrare segmentet. Nu rapporterar nämligen auktionssajten Klaravik att de har slagit ett nytt slutprisrekord. Det handlar om en grävlastare från 2019 som såldes på auktion för 3,5 miljoner kronor.

Det är fantastiskt roligt att vi har en sådan bredd i vårt utbud. Att ha en dynamik både mellan olika typer av objekt, fabrikat och årsmodeller gör att det finns något för alla på Klaravik, både om man letar nyare eller äldre begagnat till sitt återbruk, konstaterar Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Klaravik blir det allt vanligare att även nyare skogs- och entreprenadmaskiner säljs på auktion. Tidigare var det främst maskiner med några år på nacken som fick en ny ägare på det sättet. Den rekorddyra grävlastaren såldes i Kalmar.

 Vi strävar efter att vara en så trygg kanal som möjligt, och har kommit en bra bit på vägen. Som säljande kund är det en transparent budgivning digitalt utan spekulanter som försöker kohandla på plats.

LÄS ÄVEN: De krossade miljardgränsen med besked - ökade 60 procent

Annons