Miljontals lösenord på vift efter att Ebay blivit hackat

E-handelsjätten Ebay skickade igår ut ett pressmeddelande där man erkände att obehöriga kommit över stora mängder information om kunders identiteter. Företaget uppmanar nu alla användare att byta lösenord. Svenska dotterbolaget Tradera är dock inte drabbat.

Vid en attack mot e-handelsföretaget Ebay, som ska ha skett under perioden slutet av februari fram till början av mars i år, kom hackare över stora mängder information om kunders identiteter. Bland annat uppgifter som användarnamn, lösenord, namn, personnummer, fysisk adress och epost.

Kreditkortsuppgifter och liknande har dock inte exponerats enligt Ebays egen utredning.

Annons

– Tills vidare kan vi inte kommentera specifikt hur många konton som är berörda. Vi tror dock att det kan handla om ett stort antal, och vi uppmanar nu alla Ebayanvändare att byta lösenord, säger Kari Ramirez, talesperson för Ebay.

Tradera inte drabbat

Intrånget upptäcktes för cirka två veckor sedan och attacken skedde genom att angriparna kommit åt ett antal inloggningar tillhörande anställda på Ebay och därmed kunnat ta sig in i e-handelsjättens interna nätverk.

Paypal, som ägs av Ebay, har inte påverkats av intrånget. Något som även ska gälla för den Ebay-ägda svenska marknadsplatsen Tradera.

– Vi är inte drabbade. Vi har en egen, separat teknisk plattform och våra kunder har unika Tradera-konton, säger Christina Kilström, marknadschef och pressansvarig på Tradera.Källor: Reuters, Computer Sweden

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!