Mind the GAP

Den amerikanska klädkedjan GAP öppnar nu upp för resten av världen. I augusti lanserade de sin nya nätbutik Gap.eu. Den riktades då bara till Storbritannien men levererar nu till nio europeiska länder. Ett av dessa är Sverige. De andra är Belgien, Tyskland, Danmark. Frankrike, Irland, Nederländerna, Italien och Spanien. De planerar att leverera till ytterligare 12 länder nästa år.

GAP expanderar kraftigt och skall denna månad även öppna en nätbutik och fyra vanliga butiker i Kina. Vi har faktiskt problem att hålla reda på deras expansionsplan, så aggressiv och bred är den. De verkar vara på väg att ta över världen, i alla fall i täckning. Vi får se hur bra försäljningen går i de nya områdena.

Annons

Den amerikanska kedjan Wal-Mart sägs också vara på väg att expandera österut. Detta samtidigt som vi hör rykten om lokala Amazon-varianter i hela skandinavien.

Vad är det som får jättarna ifrån USA att expandera så radikalt. Ser de ett fördelaktigt läge i det ekonomiska klimatet? Kommer deras satsningar gå bra eller kommer de få problem på de nya marknaderna? Vi hoppas kunna svara på dessa frågor framöver. Har du någon information vi saknar kan du tipsa oss i kommentarerna.

Källa (market)
Källa (reuters)
Källa (market)
Källa (google/afp)

Annons