Möbeljätte öppnar e-handel och välkomnar fyra nya butiker

"Räknar med en stark tillväxt de kommande åren".

Möbelkedjan EM Home köptes i slutet av förra året upp av Electra Gruppen. Den nya ägaren är uppenbarligen inställd på att expandera, för nu meddelar EM Home att kedjan har knutit till sig inte mindre än fyra svenska möbelbutiker. Det handlar om Bromölla och Karlskrona Möbelaffär, samt Bror Pehrsons Möbler i Alvesta och Växjö, och tillsammans nådde de fyra butikerna en omsättning på drygt 130 miljoner kronor under 2018.

Sedan tidigare har EM Home aviserat satsningar på bland annat e-handel och ett centrallager med modern logistik, vilket var anledningen till att den nya ägaren kom in i bilden. Nu heter det att planen är att öka både i e-handeln och i den fysiska världen. Därmed välkomnas Peter Torstensson, som driver butikerna i Bromölla och Karlskrona, och Jim Lundquist, som driver butikerna i Alvesta och Växjö, in i EM Homes kedja av möbelvaruhus.

Annons

Vi har en fantastisk resa bakom oss och tänker fortsätta resan på samma vis framåt i tiden, men det kräver nytt tänkande och nya strukturer. Med Em home får vi ett känt varumärke och en stark central support och kan fortfarande påverka vår egen affär, säger de i en gemensam kommentar i ett pressmeddelande från EM Home.

E-handelslager i Växjö

Samtidigt hälsar EM Home att allt är klart för lansering med bolagets e-handel, och att döma av företagets sajt är den nu öppen för beställningar. E-handelsleveranserna kommer att ske från ett centrallager i Växjö.

Intresset för Em home är just nu stort. Vi för dialog med befintliga Em home handlare som vill öppna fler butiker, handlare inom våra övriga Electra-koncept och andra aktörer inom olika konstellationer på marknaden. Vi räknar med en stark tillväxt de kommande åren, konstaterar Per Sjölin, kedjeledare för EM Home.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!