Mobil portal ska underlätta handeln med fiskekort

E-handel med fiskeutrustning är inget nytt, men nu ska det bli smidigare att även lösa fiskekort i mobilen. På Fiskekort.se kan man köpa fiskekort till tiotusentals vatten, från Simrishamn i söder, till Kiruna i norr. Den nya portalen ska underlätta för både sportfiskare och försäljningsställen.

Sportfiskarna presenterar nu en ny portal för köp av fiskekort till vatten i hela landet, både via dator och mobil. Redan från start ska man ha ett gediget utbud av fiskevatten, men det kommer att utökas efter hand när fler fiskeområden ansluter sin försäljning till Fiskekort.se.

– Köp av fiskekort till tiotusentals vatten blir nu väldigt enkelt och möjligt dygnet runt var som helst. Du kan köpa fiskekortet i bilen på väg till fiskevattnet, säger Mikael Dalman, ansvarig för Fiskekort.se på Sportfiskarna.

Annons

Fiskekort.se ersätter Sportfiskarnas tidigare fiskekortsportal, Svenskafiskevatten.se, och den nya sajten kommer att vara särskilt anpassat för mobilsurf. Anledningen är att fiskekorten bara ska vara några klick bort.

– Vi ser att sportfiskare i allt högre grad vill lösa fiskekort via sina telefoner. Behovet av digitala fiskekort ökar även då allt färre traditionella försäljningsställen erbjuds lokalt, säger Mikael Dalman.

Underlättar för kortfiskeområden

Men den nya portalen underlättar inte bara för sportfiskare. För många kortfiskeområden är hanteringen av traditionella fiskekort både tidskrävande och besvärlig. Med Fiskekort.se:s återförsäljartjänst förenklas hanteringen både för säljare och för köpare.

Betalning kan ske via betalkort eller kontant hos återförsäljaren, och det blir nu även möjligt att i realtid följa fiskekortköpen. Andra fördelar med den nya digitala tjänsten är enklare redovisning, minskade tryckkostnader för fiskekort och att antalet försäljare nu enkelt kan utökas.

– Att fiskekorten nu finns tillgängliga dygnet runt och att vi kan erbjuda en kraftigt förenklad administration uppskattas av fiskeområdena. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra tjänster till många nya fiskeområden, säger Mikael Dalman.

 

Källa: Press

Annons

Annons