Modeikonen återvänder efter tystnad – backas av LVMH

"Bidragit till gruppens framgång under flera år".

LVMH, ett av världens största företag inom lyxproduktsbranschen med bland annat Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior, Sephora och Gucci i sin portfölj, backar ett färskt startup-varumärke. Lyxgruppen är inte känd för att satsa på nystartade företag, men den här är något helt annat. Skriver flera internationella medier.

LÄS ÄVEN: Louis Vuitton lanserar e-handel i Sverige

Annons

Bakom det färska modevarumärket står Phoebe Philo, en modeikon som är modevarumärket Celine’s föredetta creative director. Hon genererade stor framgång för LVMH, som även äger Celine, med sina kollektioner men för några år sedan lämnade Phoebe sin roll och försvann från mediernas strålkastarljus. Nu kliver hon fram igen och den här gången som grundare av det nya lyxvarumärket, som hon döpt efter sig själv - Phoebe Philo.

Att vara tillbaka i studion har både varit spännande och otroligt tillfredsställande. Jag ser verkligen fram emot att återförenas med min publik, säger Phoebe Philo till Business of fashion och tillägger att det känns fantastiskt att komma tillbaka med ett eget brand.

Att kunna vara oberoende och att styra och experimentera på mina egna villkor är enormt viktigt för mig.

Många väntar spänt på att se vad för slags produkter Phoebe Philo kommer att släppa, men mer information om varumärket utlovas inte förrän i januari 2022. Tills dess vet vi bara att lyxgruppen LVMH tror starkt på hennes idé.

Phoebe Philo är en av de mest framgångsrika designers i vår tid. Vi har följt henne länge och Phoebe Philo har bidragit till gruppens framgång, genom sina skapelser, under flera år. Vi är mycket glada över att vara en del av Phoebes entreprenörsäventyr och önskar henne stort lycka till, säger Bernard Arnault, grundare av LVMH.

Hur mycket LVMH gick in med i det nya bolaget är inte uttalat.

Jag har haft ett mycket konstruktivt och kreativt samarbete med LVMH i många år, så det känns naturligt att de följer med på det här projektet, säger Phoebe Philo.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!