Modejätten stänger alla butiker och går online only

"Vi lämnar inte den brittiska marknaden".

Det internationella modemärket GAP ger upp den fysiska handeln i Storbritannien och på Irland. Företaget kommer att stänga alla sina butiker på dessa marknader och istället enbart satsa online.

Totalt är det 81 butiker som kommer att stänga, rapporterar BBC, och det ska ske ganska så snabbt. Vid slutet av augusti fram till slutet av september så ska utfasningen vara klar. Förhandlingar kommer nu att inledas med de anställda.

Annons

Beslutet ska komma efter att den amerikanska modejätten gjort en strategisk genomgång av sin verksamhet i Europa.

Frankrike och Italien näst på tur

Och det är inte bara i Storbritannien man planerar att stänga butiksnätet utan Frankrike och Italien står också på tur, enligt rapporten. I Frankrike sägs GAP dock vara i diskussioner med att annat bolag om ett eventuellt övertagande av butikerna, något man även försöker få till i Italien.

Enligt BBC har GAP haft det svårt de senaste åren och när pandemin slog till var man alltså inte i ett bra skick att klara av den smällen mot försäljningen.

Vi lämnar inte den brittiska marknaden. Vi kommer att fortsätta att driva vår e-handelsverksamhet i Storbritannien och Irland, säger en talesperson för modejätten.

Annons