Modekedjan vädjar till kunderna att inte handla på Amazon

Varnar för varor.

Amazons framfart är inte till glädje för alla. Modekedjan Primark har själv ingen e-handel, utan bara en hemsida där kunder kan se vilka produkter som erbjuds.

Trots det säljs företagets kläder på, just det, Amazon. Ofta till priser som är betydligt saftigare än de som gäller i företagets butiker. Det har fått Primark att utfärda en varning på Twitter, där man ber kunderna att hålla sig borta från e-handelsgiganten.

Annons

Vi har inget avtal med Amazon. De Primark-produkter som dyker upp på deras sajt säljs av tredje part till högre priser. Vi uppmanar våra kunder att besöka våra butiker i stället, för att få bästa möjliga pris, skriver man på mikrobloggen.

Disney drar

Det finns dock två sidor av myntet här. En del av Primarks populärare varor säljer slut väldigt snabbt, särskilt de från Disney-kollektionen. Därför har det skapats en andrahandsmarknad, där de säljs på diverse onlineplattformar till ett högre pris än det ursprungliga.

Värt att nämna är också att Primarks produkter är populära på eBay. Där säljs de dock ofta till ett lägre pris än i butik.

Annons