Möt E-handelskungarna i två nya E-handelspoddar

Det pågår lite av en explosion i e-handelspoddar. Okej, vi överdriver, men nyligen släpptes en omtalad eDokumentär om Fyndiq, som vi tyvärr inte haft tid att lyssna på ännu, vilket dock inte ska stoppa er. Nu har det även släppts två nya poddar om två av Sveriges större e-handelsprofiler. Två kungar faktiskt, den ena går under namnet E-handelskungen och den andra under namnet Partykungen.

Vi pratar förstås om Dan Nilsson och Joel Svensson. Två e-handlare som via olika vägar tagit sina nätbutiker ifrån noll till 30-40 miljoner i omsättning av egen kraft. Båda erkänner dock att det inte primärt handlat om pengarna utan snarare om affären i sig och att ha roligt.


Anton Johansson och Joel Svensson spelar in Ehandelspodden #1

Annons

Ehandelspodden heter ett nytt initiativ av Anton Johansson, som bland annat driver Headler.se, och han intervjuar Joel Svensson i det första avsnittet. Det är alltså en e-handlare som intervjuar en annan vilket ger en god inblick i Joels nätbutik, som förstås heter Partykungen.se. Vi får veta hur den startades upp med ett presentkort och hur de idag driver skeppet vidare. Joel berättar bland annat om hur han skulle vilja testa postförskott, hur han provat Klarna Checkout med dåligt resultat och faran i att sälja sexleksaker och tobak.

En känslomässig resa

Medan Ehandelspodden om Partykungen.se är ganska teknisk i natur är den nya e-handelspodden, SavvyCast om Dan Nilsson av mer personlig karaktär. Vi får lära känna e-handelskungen på ett djupare plan och hur han ser på livet och resan han gjort med nätbutiken Roligaprylar.se, samt bloggen Dan.se. En blogg som förövrigt Joel även nämner som inspiration till Partykungen.se.


Dan Nilsson och Sarah Wittbom spelar in SavvyCast #1

Dan berättar bland annat om upp och nedgångar i resan med Roligaprylar men även om mer lättsamma saker som hans kärlek till sköldpaddor och hans speciella kompis Tonerkungen. Vi får även en ganska bra inblick i hela hans entrenprenöriella resa och de bolag och händelser som legat till grund för prylbutiken. En butik som Dan numera gjort en exit ur.

Vandrat olika vägar

Om man kan ta med en sak ifrån de båda som porträtterats så är det att de är födda entreprenörer, som dock vandrat olika vägar men där båda landat i e-handeln. Kanske för att e-handeln för några år sedan behövde de med breda kunskaper. Både Joel och Dan har utvecklat sina egna plattformar och säger sig vara bra på mycket men inte direkt expert på något.

Båda e-handelspoddarna är förstås mycket hörvänliga och vi rekommenderar er att avlägga tid i helgen att lyssna på dem, om ni har mycket att göra i veckan. Ni finner Ehandelspodden om Joel Svensson här och SavvyCast om Dan Nilsson här.

Annons

 

Huvudbild av SavvyJane

Annons