MQ går tillbaka till ritbordet – lanserar ny E-handel

Vi rapporterade i slutet av 2010 hur MQ blivit e-handlare på riktigt. Den sida de då lanserade var dock ganska dålig och kändes inte helt färdig. Nu har MQ lanserat en helt ny nätbutik som ser mycket mer välpolerad ut. Denna gång behöver man inte klicka på Kategorier för att få se kategorierna.

MQ meddelar dock att den e-handel de lanserade hösten 2010 har haft en stark tillväxt men att det nu var dags att ta nästa steg för att kunna möta kundernas förväntningar.

– Vi ser stor tillväxtpotential i e-handeln och det är därför en mycket viktig kanal för MQ, säger Mats Gärdsell, vd MQ Retail. Att ge våra kunder möjlighet att handla dygnet runt och att nå ut där vi inte har fysiska butiker är en självklarhet vi nu erbjuder i ett snyggare, smartare och mer inspirerande utförande.

Annons

Den nya nätbutiken är byggd på en plattform framtagen av e-handelsleverantören Viskan, likt förra gången, men skall erbjuda många fler funktioner än tidigare. Både MQ och Viskan framhäver nätbutikens nya kassa, som nu skall rymmas på en enda sida. Den nya nätbutiken skall även innehålla redaktionellt innehåll kring mode.

En funktion som skall införas under hösten är att man kan hämta nätinköpta kläder i närmaste MQ-butik. En mobilanpassad sida ligger även det på bordet.

– Vi är jättestolta över resultatet, särskilt då både design och idé är framtaget internt. Med en modern, stilren webbshop där kunden finner hela MQ:s sortiment kan vi nu ta tag i nästa uppgift: att driva mer trafik till sidan än tidigare samt att öka konverteringsgraden, säger Mikael Stålnacke, e-handelsansvarig på MQ.

MQ:s första nätbutik kändes lite framskyndad där funktioner som skulle varit med i lanseringen saknades, t.ex. faktura. Nu verkar de dock ha gått tillbaka till ritbordet och gjort om det mesta. Viskan meddelar även att sidan numera ligger på deras "snabba, stabila och säkra driftslösning". Vi slipper alltså förhoppningsvis meddelandet "servererror" som vid lanseringen 2010.

Vill ni själva se vad MQ har åstadkommit denna gång så finner ni den nya nätbutiken här.

 

Källa: press

Relaterade nyheter:
MQ blir ehandlare på riktigt

Annons

Annons