MQ Marqet satsar på automation – ”är naturligtvis väldigt stolta”

Utvecklar sin e-handel ytterligare.

MQ Marqet satsar hårt på att utveckla sin digitala affär. Nu väljer man att lämna över sin lagerhantering till Schenker, som kommer att automatisera större delen av den i sitt logistikcenter i Landvetter utanför Göteborg.

Vi ser en automatiserad lagerlösning som en avgörande del i vår strategi för tillväxt med den digitala affären i fokus. Våra satsningar på ökad tillgänglighet och service för våra kunder ligger helt i linje med denna utveckling och vi ser att samarbetet med Schenker Logistics gör att vi kommer att ha marknadens bästa logistiklösning för vår planerade tillväxt med ökade volymer på våra B2C-marknader, säger Ingvar Larsson, vd på MQ Marqet, i ett pressmeddelande.

Annons

Logistiklösningen bygger på Autostores teknik, som blivit populär i e-handeln. Utöver ett automatiserat robotsystem som transporterar lagringsbackar till lagerpersonalen, så kommer den även att innehålla en sorteringsanläggning för utgående sortering och en sektion för hängande plagg.

Både e-handeln och varuförsörjningen till butikerna kommer att skötas här.

Vi är naturligtvis väldigt stolta över att få MQ Marqet som ny kund. Det innebär att vi nu tar det första steget i att bygga ett modernt, automatiserat logistikcenter som gör det möjligt för oss att bättre betjäna den snabbt växande B2C-marknaden hos våra kunder, säger Håkan Nydén, Vice President och Head of Contract Logistics, DB Schenker Cluster SE/DK/IS.

Samarbetet inleds i augusti i år.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!