MQ öppnar ny flaggskeppsbutik – premiär i april: ”Det bästa läget”

Slår sig ned på populära shoppinggatan.

Inflation, ökande kostnader och konsumenter som håller i pengarna. Trots alla utmaningar som handeln brottas med just nu har MQ inga planer på att sakta ned expansionsplanerna.

Modekedjan meddelar i dag att man planerar att öppna en ny flaggskeppsbutik på Kungsgatan 53 i centrala Göteborg. Premiären går av stapeln i april 2024.

Annons

Vi har under en längre tid letat efter det bästa läget för ytterligare en MQ-butik i centrala Göteborg och vi kan nu med stor glädje berätta att vi under våren 2024 öppnar på främsta affärsläge längs Kungsgatan, Göteborgs bästa shoppinggata, säger Ingvar Larsson, vd på MQ Marqet, i ett uttalande.

Butiksytan blir runt 300 kvadratmeter och konsumenterna kommer att erbjudas såväl ett dam- som herrsortiment. Fokus ska ligga på "kvalitet och långsiktigt mode".

Men det stannar inte där. Här kommer det att finnas tjänster som skrädderi, personal shopper, sneakerstvätt, samt second hand.

Jag är övertygad om att vårt fantastiska kunderbjudande tillsammans med vårt nya butikskoncept kommer komplettera det nyligen uppdaterade och intressanta utbudet på Kungsgatan, säger Ingvar Larsson.

MQ har haft en positiv utvecklingskurva sedan man gjorde comeback efter konkursen. Under 2022 omsatte man drygt 1 miljard kronor. Dessutom lyckades man vända en förlust på -96,4 miljoner till en vinst på 99,3 miljoner kronor.

Annons