Just nu: MQ skrotas och ersätts med Marqet

"Nya värden åt våra kunder".

Idag meddelar modekedjan MQ att företaget har påbörjat ett nytt kapitel. Nästa år ska alla 119 MQ-butiker i Sverige få ett nytt namn, Marqet, och göras om till konceptbutiker.

I samband med företagets nylansering kommer också en ny e-handelssait, Marqet Stores, att släppas.

Annons

Vi har påbörjat arbetet med en ny sajt som ska ta höjd för andra kategorier, så det blir en större ombyggnation som tar lite mer tid, säger Mikael Kruse, marknadschef på Marqet, till Ehandel.

Men idag lanserar vi en samlingssida, en destination, som man kommer till om man söker på Marqet. Där får man information om vad som händer men också att man ska följa oss på Instagram och anmäla sig till vårt nyhetsbrev, tills dess att sajten lanseras i början av nästa år.

Det nya varumärkeskonceptet kallas för ”Work in Progress” och går ut på att butiker förvandlas till lokaler som erbjuder mode, som tidigare, men samtidigt är lokalen även ett öppet kontorslandskap.

Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder, säger Ingvar Larsson, vd på Marqet.

Den första Marqet-butiken slår upp portarna på Drottninggatan i Stockholm, därefter planeras en på Fredsgatan i Göteborg samt på Emporia i Malmö. Och under 2020 kommer resterande butiker att förvandlas enligt det nya konceptet. MQ Holding-koncernens verksamhet kommer därefter att drivas under de två affärsområdena Marqet och Joy.

MISSA INTE: Därför blev MQ till Marqet: "Folk hade glömt att vi fanns"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!