MTG säljer spelsajt för 120 miljoner kronor

Modern Times Group (MTG), som tidigare ägde CDON Group, meddelar idag att de gjort sig av med ännu en av sina verksamheter. Denna gång är det företaget Nordic Betting Ltd som säljs för den nätta summan 13,5 miljoner euro, ungefär 120 miljoner kronor. Nordic Betting är bolaget bakom Bet24.com som erbjuder spel- och vadslagningstjänster på nätet. Köparen är Unibet som ska vara en etablerad aktör på betting-marknaden.

Hans-Holger Albrecht är vd och koncernchef för MTG, och nuvarande styrelseledamot i CDON Group, och han har följande kommentar:

Annons

– Försäljningen av Bet24 är i linje med vårt fokus på vår kärnverksamhet inom TV och radio. Vi har byggt upp och utvecklat vår verksamhet inom online betting och vadslagning de senaste sju åren, under en tid då konkurrensen har hårdnat inom denna bransch. Unibet är en av de största och mest etablerade aktörerna på den europeiska marknaden, vilket gör dem till en attraktiv plattform för Bet24s kunder och för en vidareutveckling av verksamheten.

Ni kan läsa mer om denna transaktion i Unibets pressmeddelande eller MTG:s. Försäljningen inväntar just nu myndigheters godkännande.

Annons