NA-KD byter VD – Jarno Vanhatapio lämnar över till rutinerat namn

"Har rätt entreprenöriell energi och kunskap".

NA-KD-grundaren Jarno Vanhatapio kliver av vd-posten i bolaget. Från och med den 1 mars tar istället Anders Kristiansen över stafettpinnen. Han kommer närmast från vd-posten hos Esprit, men har även haft samma roll hos New Look varit vice vd hos Bestseller Fashion Group.

NA-KD har på kort tid gjort en imponerande resa och byggt upp ett modeimperium på den Europeiska marknaden. Med min tidigare erfarenhet ser jag mycket fram emot att expandera på fler kontinenter och att fortsätta etablera bolaget som den ledande aktören när det kommer till hållbart mode”, säger Anders Kristiansen, ny vd på NA-KD, i en kommentar.

Annons

Jarno Vanhatapio blir dock kvar hos sin skapelse och kommer att arbeta med produkt, varumärke och innovation. Han är även fortsatt styrelseledamot och bolagets tredje största aktieägare.

Styrelsen och jag har varit på jakt efter en ny vd för att leda NA-KDs nästa fas av global expansion. I Anders har vi hittat den personen. Han har rätt entreprenöriell energi och kunskap för att fortsätta vår tillväxtresa. Han är ett internationellt etablerat namn med en meritlista som talar för sig själv, säger han och fortsätter:

Jag ser fram emot att stötta honom i det strategiska arbetet kring innovation och sortiment när han nu ska leda bolaget framåt. Detta är en massiv rekrytering och ett stort steg i NA-KDs utveckling. Jag är extremt exalterad över detta.

Annons