NA-KD investerar över 100 miljoner i nytt robotlager

"Kommer att förbättra effektiviteten och lönsamheten".

Modeaktören NA-KD meddelar att de ska investera över 100 miljoner kronor i ett helt nytt automatiserat robotlager på över 20 000 kvadratmeter.

NA-KD har valt att placera den kommande lageretableringen i Landskrona, efter "en noggrann planeringsprocess". Målet är att det nya lagret ska hantera nordiska order och returer. Placeringen i Landskrona ger företaget närhet till NA-KD:s nyckelregioner. Leveranstiderna ska kortas med en till två dagar för de nordiska kunderna, och leverans samma dag kommer att kunna erbjudas för flera regioner i Norden.

Annons

Vi är glada över att ta beslut om det här projektet som kommer att förändra kundupplevelsen signifikant för de nordiska marknaderna. Det toppmoderna automatiserade lagret kommer att förbättra effektiviteten och därmed lönsamheten i en tid av fortsatt hög tillväxt, säger Oscar von Konow, COO på NA-KD, i ett pressmeddelande.

Lagret är tänkt att komplettera nuvarande lager i Nederländerna, som ska fortsätta att hantera order från Centraleuropa. Om allt går enligt plan ska det nya lagret stå klart under andra halvan av 2020.

Annons