NA-KD:s miljödrag: Kompenserar för alla leveranser och returer

Sätter hållbarhetsbollen i rullning med omedelbar verkan.

NA-KD tar ett stort kliv i hållbarhetens riktning. Man klimatkompenserar alla kundleveranser och returer med omedelbar verkan från den 1 november. Modeföretaget skriver att man vill skapa en grönare och mer hållbar e-handel.

Tricorona Climate Partner (TCP), experter inom klimatkompensering, blir samarbetspartner och kommer hjälpa NA-KD att utvärdera miljöpåverkan för företagets alla beställningar. Därefter räknar man ut vad som krävs för att kompensera för koldioxidutsläppen.

Annons

Hållbarhet är en viktig del av vår vision och en vital del för vår framtida verksamhet. Vi vet att klimatkompensering för våra leveranser och returer kommer att ha en stor positiv miljöpåverkan, och det fort. Vi måste jobba med rätt samarbetspartner för att proaktivt minska vår påverkan på miljön. Därför är vi glada över att samarbeta med en tillförlitlig veteran som Tricorona Climate Partner för att åstadkomma vårt mål, säger NA-KD:s grundare och vd:n, Jarno Vanhatapio, i ett pressmeddelande.

Något prispåslag för kunden kommer det dock inte att bli, oavsett vilket fraktalternativ kunden väljer, meddelar företaget.

NA-KD Truth, vår strategi för hållbarhet, är ett prioriterat fokusområde för oss. Därför känns det naturligt att manifestera vårt åtagande genom att lansera klimatkompensation för miljontals beställningar. Detta är en viktig del av vår framtid och vi är stolta över att ta nästa kliv i vår hållbarhetsresa. Precis som våra kunder, så vill vi ta hand om jorden och lämna ett arv som vi kan vara stolta över, säger Natasha Billing, brand director på NA-KD.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!