NA-KD:s nya VD säger upp sig – kritiserar bolaget

Lämnar efter bara en månad på posten.

Den 1 mars tillträdde Anders Kristiansen som NA-KD:s nya vd. Han efterträdde då grundaren Jarno Vanhatapio, som styrt skutan fram tills dess. Men bara månaden senare väljer Kristiansen att sluta och helt lämna bolaget.

Anledningen: Att han upplever sig ha blivit förd bakom ljuset.

Annons

När jag i mars tillträdde rollen som vd initierade jag en översyn av företagets verksamhetsmodell och styrning. Det blev tydligt att Bolagets status på dessa områden inte var i linje med vad som lovats och därför har jag sagt upp mig. Jag har informerat styrelsen om översynens resultat och jag vill tacka styrelsen för deras stöd, säger han i ett uttalande.

I hans ställe tar Oscar von Konow, tidigare COO, över som tillförordnad vd och Per Jalvemyr, tidigare CFO, blir tillförordnad vice vd.

Styrelsen står bakom Anders Kristiansen i detta beslut och vi vill rikta ett uppriktigt tack till honom för hans värdefulla insats i Bolaget. Vi önskar honom all lycka i framtiden, kommenterar Magnus Emilson, ordförande i NA-KD, situationen.

Bolaget verkar dock fortsatt ha gott självförtroende, trots att nya vd:n lämnade i all hast.

Styrelsen tror fortfarande på NA-KDs unika position och framtida potential. Styrelsen är glad över att tillsätta Oscar och Per i deras nya roller, och har fullt förtroende för både deras ledarskap och ledningen i NA-KD för att under kommande kvartal styra verksamheten på ett bra sätt medan vi söker efter en permanent vd, säger Magnus Emilson.

LÄS ÄVEN: Därför hoppar VD:n av – bolagstoppen avslöjar

Annons