Nära en tredjedel av PostNords flotta är eldriven

Tretusen elfordon.

I morgon går Emeet av stapeln på PostNords huvudkontor i Stockholm. Inför det evenemanget fick vi läsa en artikel om fraktbolaget där vår vän “Arne på Posten” poserade bakom en av företagets elcyklar.

Vi har flera tusen cyklar men det här en ny variant vi testar för paketleveranser, sade Arne Andersson i en kommentar till bilden.

Annons

28 procent eldrivet

Vi blev lite nyfikna på hur stor del av PostNord som idag är eldrivet.

PostNord Sverige har omkring tretusen eldrivna fordon idag, cyklar, mopeder, club cars och mindre bilar som rent tekniskt räknas som fyrhjuliga motorcyklar. Totalt i koncernen drivs 28 procent av fordonen med el. Vår verksamhet förutsätter ju transporter och därför är det viktigt att vi gör det vi kan för att minska miljöpåverkan, berättar Maria Ibsén, pressansvarig på fraktbolaget.

"Elväg mellan Arlanda och Rosersberg"

Fraktjätten meddelar att man kommer att fortsätta köpa in fler elfordon och även testa nya typer av fordon. PostNord är även med i utvecklingen av en speciell elväg.

Under början av nästa år testar vi till exempel ett nytt fordon som ska användas för både brev och paket. PostNord är också med och bidrar till utvecklingen av en elväg mellan Arlanda och Rosersberg utanför Stockholm och utöver att öka andelen elfordon vill vi också öka andelen fordon som körs på förnybara drivmedel.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!