Närbutikskedja satsar på självkörande leveransrobotar

"Vi är jätteglada".

De självkörande leveransrobotarna blir allt fler. Nu har även brittiska närbutikskedjan Co-op, som säljer dagligvaror och alkoholhaltiga drycker, utökat sin flotta med hjälp av Starship Technologies.

Deras självkörande robotar kommer att rulla i Bedford, England, och kommer där att kunna nå över 20 000 hushåll. Robotarna kommer att leverera beställningarna från tre Co-op-butiker i området - direkt hem till dörren.

Annons

Vi är jätteglada över att kunna expandera vårt partnerskap till flera områden i Bedford. Som en närbutikskedja vet vi att det alltid kommer att vara viktigt att kunna komma in i butiken för våra kunder. Men vi vet också att kunderna villa ha flexibla, bekväma alternativ i e-handeln, säger Chris Conway, e-handelschef på Co-op.

Målsättningen är att på sikt skala upp ännu mer och nå fler delar av landet.

Vi är så glada över att ta Starship service till Bedford och Kempston. Våra robotar har blivit väldigt väl mottagna och integrerats sömlöst som en del av lokala communities i Milton Keynes, Northhaptom och Cambourne. Vi är övertygade om att vi kommer att få ett liknande välkomnande i Bedford och Kempston, säger Andrew Curtis, operativ chef på Starship Technologies i Storbritannien.

Annons