Nästa stad att satsa på gemensam e-handel: “Ett 30-tal företag”

"E-handel är en allt viktigare faktor".

Vi har fått se flera exempel på gemensamma e-handelssatsningar från olika städer runt om i landet. Speciellt under pandemin då många butiker fick se fottrafiken försvinna helt.

Nästa stad att hoppa på tåget är Trelleborg och men erkänner att det är pandemin som ligger bakom satsningen.

Annons

E-handel är en allt viktigare faktor för en verksamhets konkurrenskraft och överlevnad. Genom denna satsning hoppas vi kunna stötta de lokala handels- och serviceföretagen, att sidan växer sig stark och att både säljare och köpare hittar hit, säger Zouhair Arabi-Eter, chef för avdelningen näringsliv i Trelleborg.

Projektet startades förra året och drivs av Trelleborgs kommun och Citysamverkan. Det hela har mynnat ut i en gemensam webbutik, handlaitrelleborg.se, avsedd för butiker, restauranger och serviceföretag i hela Trelleborgs kommun.

I dagsläget har vi ett 30-tal företag i webbshoppen, men välkomnar alla verksamheter i kommunen att synas i Trelleborgs digitala skyltfönster! På handlaitrelleborg.se presenterar vi varor, smakställen, service och tjänster för både trelleborgare och besökare som vill ha koll på utbudet i Trelleborg, säger Lotta Wahlqvist på Trelleborg Citysamverkan.

Första året ska det vara helt gratis för alla verksamheter att vara en del av nätbutiken.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!