Nätapoteket storsatsar på sälj till vården – ”vi har unika möjligheter”

"Finns akuta behov".

Handsprit, andningsskydd och många andra virusrelaterade artiklar är sedan länge slutsålda hos de flesta handlarna. Nu har nätapoteket Meds lagt en stor beställning på kritiskt skyddsmaterial, men inte för att fylla på egna lagerhyllor. Företaget ska stötta svensk sjukvård helt utan vinstsyfte.

Artiklarna beställs från Kina och det första leveransplanet kommer att landa i Stockholm idag. Skyddsmaskerna kommer omedelbart att levereras till akutsjukhus som Karolinska och Östersunds Sjukhus.

Annons

Vi startade Meds för att möta ett växande kundbehov och det ligger i vårt DNA att alltid utvecklas efter det. Just nu finns akuta behov inom vården, och då föll det naturligt för oss att snabbt ställa om för att kunna hjälpa till på bästa sätt.

Vi har unika partners, kompetenser och logistikmöjligheter som gör att vi kan göra skillnad och då är det självklart att vi aktiverar detta åt svensk sjukvård, säger Björn Thorngren, vd på Meds, i ett pressmeddelande.

Nätapoteket meddelar att företaget även kommer att ha möjlighet att förse kommuner, ambulanspersonal, hemtjänst och vårdcentraler i Sverige med samma sorts material. Meds har skapat en landningssajt för sjukvården där vårdaktörer kan beställa materiel mot faktura och få dem levererade samma dag eller dagen efter i stora delar av landet. Karolinska Institutet lade den första beställningen, på 1 miljon skyddsmasker.

Vi är väldigt tacksamma att vi får chansen att ta del av den utrustning som anländer till Sverige via Meds. Detta gör att våra hjältar i vården kan känna sig lite tryggare! säger Lena Larsson, Inköpschef Region Jämtland Härjedalen.

Annons