Nätbedragare fällda, NetOnNet och InkClub offer

Tidningen Corren rapporterar att två nätbedragare nu fått sitt straff. Det är två män som i slutet på 2011 och i början på januari beställt varor i falska namn på nätet. E-handlare som fallit offer för bedrägerierna är Netonnet, Inkclub och Abooh.

De två männen, som nu döms att betala 60 000kr i skadestånd, ska även ha lurat ett 50-tal privatpersoner via annonssajter. Detta genom att sälja varor som de sedan inte levererat. Den äldste av de två männen fick även nio månaders fängelse.

Annons

Det är givetvis bra att Polisen fått tag på dessa bedragare men samtidigt vet vi att nätbedragare sällan åker dit för sina brott. Många e-handlare utsätts i princip dagligen för bedrägerier eller försök till bedrägeri. Ett problem som i många fall ligger helt på e-handlarens egna axlar att lösa och förhindra.

Vid närmare analys av detta fall, med de två männen, får vi reda på att dessa även utförde eller planerade brott i den fysiska världen, något som får oss att tro att detta är anledningen till att de åkte fast. Bedragare som stannar bakom sin dator är förmodligen inte ett lika attraktivt mål för Polisen. Vi hoppas dock på det motsatta och att Polisen börjar se mer allvarligt på nätbedrägerierna.

Ni finner även en lång diskussion kring e-handel och bedrägerier här i vårt forum.

 

Källa: corren
via @tonerkungen

Annons