Nätbutik i blåsväder för sexistiska tröjor

En nätbutik har hamnat i blåsväder efter att de tryckt upp och sålt tröjor med med sexistiska och homofoba skämt. Tröjorna skapade stort rabalder och efter protester valde butiken att ta bort en del av tröjorna ur sortimentet.

En svensk nätbutik som bland annat säljer t-shirts och långärmade tröjor med egna tryck har skapat het debatt de senaste dagarna. Särskilt tröjor med trycken "Jag har inget emot blommor, jag gillar bara inte fikusar" och "Det bästa som kan komma ur en kvinna är min penis", upprörde.

Klara Rocking från Göteborg var en av dem som tog illa vid sig och startade en Facebookgrupp för att vissa sitt motstånd.

Annons

– Framför allt blir jag upprörd över att folk inte reagerar. Att man accepterar det och inte ser problematiken i det, säger Klara Rocking.

Kan bli överdrivet

Efter protesterna har butiken valt att ta bort de tröjor som fått mest kritik och butiksägaren Tomas Arvidsson håller med om att vissa skämt gick över gränsen. Samtidigt tycker han att protester mot sexism kan bli lite väl överdrivna.

– Jämställdhet, absolut. Det ska det vara, men det ska vara åt båda hållen, även för männen. Säger man något om kvinnor kan det bli ett jävla hallå om det, säger Tomas Arvidsson.

Klara Rocking påpekar dock att man kan och får skämta om i stort sett allting, men att man också måste få reagera om det går för långt.

– Folk är trötta på den sortens skämt och att man ska tjäna pengar på det sortens förnedring. Så länge vi inte tar det på allvar kommer det inte bli en förändring, säger Klara Rocking.

 

Källa: SVT

Annons

Annons