Nätbutik slår världsrekord med importerad mjölk

Kinesiska Yihaodian som säljer dagligvaror på nätet har hamnat i Guinness Rekordbok. Sajten som säljer mängder av importerade livsmedel spädde på med en skvätt mjölk. Något som resulterade i att man på mindre än en timme sålde 600 000 paket mjölk.

Yihaodian är en av Kinas största e-handelssajter inom dagligvaror och importerar en stor mängd livsmedel från hela världen. Något som uppskattas av deras kunder och när det var dags att börja sälja mjölk från Polen, Belgien, Frankrike, Tyskland, Australien, Nya Zeeland, USA och Storbritannien passade man på att slå ett världsrekord.

Lasten på 300 containrar, eller 600 000 paket mjölk, skulle enligt beräkningarna ta ungefär en dag att sälja för att man skulle hamna i Guinness Rekordbok. Men det gick aningen snabbare än så.

Annons

Störst i landet

Lagom till att mjölken hamnade i butiken klockan 10:00 den 18 mars passade man på att halvera priset och klockan 10:53 var mjölken puts väck. Det tog alltså mindre än en timme för butiken som även är kända för sitt utmärkta åsnekött. Det vill säga så länge det inte slinker in en räv eller två i blandningen.

Yihaodian står för nästan 40 procent av försäljningen av importerad mjölk i Kina. Något som gör e-handlaren till den största mjölkimportören på Kinas fastland.

 

Källa: SCMP

Annons