Nätbutiken som vinner nästan alla utmärkelser

Datorbutiken Inet som driver en framgångsrik e-handel men även några fysiska butiker har i veckan plockat hem inte mindre än tre ganska tunga utmärkelser. Dessa tre priser tog Inet även hem förra året.

Att nätbutiken Inet har ett gäng trogna kunder är det nog ingen som tvivlar på. Igår tog de hem den tredje utmärkelsen denna vecka när de vann Sweclockers tävling Årets Datorbutik 2013, där 8300 datorentusiaster röstat. Innan dess var det Årets E-handlare 2013 hos Pricerunner (bland datorbutiker) och innan dess Årets Nätbutik 2013 hos Prisjakt.

Tre utmärkelser som alla i princip baseras på kunders betyg och åsikter. Detta är inte heller första gången det sker, utan Inet tog även hem alla dessa priser förra året, plus ett extra för bästa kundservice i Prisjakts omröstning.

Annons

Man kan försöka sopa detta under mattan med att Inet kanske kampanjar mycket hårdare inför dessa olika utmärkelser än andra butiker, men så är inte fallet vad vi kan se. Många av dessa nätbutiker lyfter nämligen de olika omröstningarna.

Konkurrensen inom datorprodukter och datordelar på nätet är även en av de hårdaste med aktörer som Komplett, Dustin, CDON, Webhallen med flera. NetOnNet har även gett sig in i kampen igen med datorkomponenter.

CDON och Webhallen utmanar

Likväl står Inet överst på prispallen för sjätte gången i Sweclockers tävling, för fjärde gången i Prisjakts och om vi inte minns fel så är det andra gången hos Pricerunner, där Dustin tidigare hade tronen i flera år.

Sweclockers 200 000 medlemmar är förstås kärnan i denna bransch och de angav även i omröstningen vilka butiker som de ansåg seglat upp som den största utmanaren. På förstaplats kom CDON och Webhallen följt av Komplett och sedan NetOnNet. Om en av dessa butiker kan slå ut Inet ifrån någon av förstaplatserna nästa år återstår att se.

Faktum kvarstår dock att Inet har ett stenhårt tag om entusiasterna i dagsläget och lyckas krossa motståndet i alla tävlingar där kunderna röstar.

– Att bli framröstade som bäst av de allra kräsnaste datorköparna är det mest fantastiska som kan hända i vår bransch. I dagens mördande konkurrens ger utmärkelsen oss en rejäl boost att hitta fler sätt att bli en ännu bättre datorbutik, kommenterade Erik Wickman, vd för Inet, Sweclockers utmärkelse.

 

Annons

Källa: Press

Annons