Näthandeln i Storbritannien når rekordnivå i december

E-handeln i Storbritannien har fått ett rejält lyft de senaste månaderna. Och det verkar som att en ännu starkare avslutning är på gång. Enligt en ny undersökning väntas landets konsumenter spendera mer än 10 miljarder pund på nätet i december, den högsta siffran någonsin.

Efter sommarens varma månader, men svala försäljningssiffror, var tillväxten återigen tvåsiffrig i augusti. Så har det fortsatt och under årets tredje kvartal ökade försäljningen på nätet med 15 procent, jämfört med samma period förra året.

Och det här ser ut att hålla i sig. Enligt en ny undersökning från IMRG och Capgemini kommer brittiska konsumenter att spendera 10,8 miljarder pund på nätet i december. Det skulle i så fall vara första gången det spenderas mer än 10 miljarder pund under en och samma månad i Storbritannien.

Annons

– Vi ser redan hur ett antal återförsäljare trappar upp sina erbjudanden på nätet inför julen. Bland annat genom att erbjuda leverans dagen efter eller inom några timmar. Många låter också kunder beställa på nätet och hämta i butik för att skaffa sig fördelar under denna lukrativa, men hårt konkurrensutsatta tiden på året, säger Tina Spooner, Chief Information Officer på IMRG.

M-handeln betydelsefull

Skulle rapporten visa sig stämma kommer e-handelns tillväxt i Storbritannien landa på 15 procent under 2013, jämfört med förra året. Och precis som tidigare tar man tillfället i akt att påpeka hur m-handeln ligger till grund för näthandelns framfart de senaste åren.

– Mobila enheter har under 2013 varit mycket betydelsefulla, och den här prognosen är ett direkt svar på den överväldigande tillväxt som vi har sett tack vare surfplattor och smartphones under de senaste åren. De enorma framsteg inom teknik och förbättrade mobila tjänster från återförsäljare har alla spelat en viktig roll i att driva tillväxt genom dessa kanaler. Förbättrade mobila webbplatser har gjort shopping på resande fot mycket lättare, säger Chris Webster, Head of Retail and Technology på Capgemini.

Källa: Internet Retailer

Annons