Nätjätten Komplett går ut i Europa med tyskt förvärv

Komplett meddelar denna morgon att de köpt majoriteten av det tyska e-handelsföretaget Comtech. Detta förvärv skall vara början på en offensiv satsning utanför Norden.

Den norska och nordiska nätjätten Komplett berättade i slutet av förra året att de vill bli Nordens svar på Amazon. En vision som de sakta jobbar mot med olika uppköp här i norr. Nu ska de dock även ta sig an Europa.

Komplett ska nämligen ha köpt aktiemajoriteten i den tyska nätbutiken Comtech.de.

Annons

– Comtech är en välrenommerad tysk aktör som säljer kvalitetsprodukter från kända märkesleverantörer inom data, förbrukningselektronik, hem och fritid. De passar väldigt bra in i vår strategi och produktmix säger Ole Vinje, koncernchef i Komplett Group.

Comtech ska bland annat ge Komplett ökade volymer och större inköpskraft. Företaget omsatte nära en miljard svenska kronor 2014 och är alltså ingen liten spelare. Det är dock inte tal om någon direkt breddning utan Comtech ser också ut att ha fokus på hemelektronik precis som Komplett.

Istället är det som Komplett också påpekar en start på en satsning utanför Norden.

– Tyskland är en spännande marknad för oss med närmare 80 miljoner invånare. Näthandel är väl etablerat och vi ska tillsammans med den lokala ledningen skapa framtida tillväxt. Förvärvet kommer bidra till både större volymer, men inte minst ny kompetens som är intressant för oss. Vi har ambitiösa tillväxtplaner för Norden, men önskar även ha en närvaro i angränsande länder, säger Ole Vinje.

Källa: Press
På bild: Ole Vinje


Comtechs lager i Tyskland (klicka för större bild)

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!