Nätkonsumenterna föredrar E-handeln i år

En undersökning utförd av Accenture under september månad, med 500 nätkonsumenter, visar att e-handeln är att föredra i år. 59 procent svarade att de kommer att göra mestadelen av sitt julhandlande via nätet. Detta har ökat ifrån 41 procent sedan förra årets undersökning. På en mer specifik fråga gällande just julklappar hade dock denna siffra sjunkigt lite. 66 procent svarade att de skulle köpa julklappar via nätet vilket var 69 procent förra året.

Undersökningen tittade även på vilka som är de största incitamenten för att handla på nätet. Inte helt oväntat svarade 74 procent att den största sporren är fri frakt. På andraplats kom rabatter och på tredjeplats låg det faktum att man slipper köer.

Annons

Internet Retailer som rapporterar om detta skriver följande:

"Sammantaget visar undersökningen att de flesta konsumenter planerar att handla försiktigt den här julen, även om många av de mer välbärgade kommer att spendera fritt."

Hela 72 procent av de tillfrågade svarade att deras shopping under julen kommer att vara försiktig eller kontrollerad och 88 procent sa att de skulle spendera mindre eller samma som förra året.

Det verkar alltså som att vi kommer att få många besök i våra nätbutiker till jul. De kommer dock att hålla hårt i plånboken och förvänta sig bra erbjudanden.

Källa: internet retailer

Annons