Nätmatbutiken förvärvar grossist – och presenterar nya ägare

"Kommer att gynna båda parter"

Fodi, den lokala matbutiken online, förvärvar grossistföretaget Gården Direkt. Det för att både ha ett bredd utbud av lokalproducerade varor och så få led som möjligt mellan producent och konsument. Förvärvet innebär också att Fodi nu får in ett 50-tal lokala producenter.

Vi är mycket glada över förvärvet av grossistföretaget Gården Direkt som är en stark aktör inom hållbart producerade livsmedel i Sverige. Uppköpet är ett naturligt steg i vår ambition om att ha ett ledande sortiment av lokalproducerade varor. Att Gården Direkt nu blir en del av Fodi kommer att gynna båda parter då det innebär effektiviseringar inom både inköp och logistik, vilket kommer att främja den långsiktiga tillväxten, säger Jonas Hammargren, vd på Fodi, i ett pressmeddelande.

Annons

Gården Direkt, som nu blir en del av Fodi, flyttar i och med förvärvet rakt in i Fodis lokaler i Järfälla.

För oss på Gården Direkt innebär det här att vi kan erbjuda våra leverantörer av svenska livsmedel en försäljningskanal direkt till konsument. Samtidigt förbättras våra lager- och logistikmöjligheter och på så sätt höjs även vår servicenivå och leveranssäkerheten till både befintliga och nya kunder. Vi kommer även att kunna hjälpa Fodi i deras arbete med att minska matsvinnet genom försäljning till hotell, restaurang och kafé och det är något vi alla brinner starkt för, säger Sakarias Strand, vd på Gården Direkt.

Fodi som i somras tog in 21,5 miljoner kronor i riskkapital meddelar nu också att de genomför ytterligare en emission om 17,5 miljoner kronor i vilket förvärvet av Gården Direkt ingår. I och med detta får man även två nya ägare, Daniel Pilotti (Budbee och Instabox) och Johan Karlsson (Slättö), som båda tar plats i styrelsen.

Annons