NattButik rullar vidare med nya erfarenheter i bagaget

Det var strax över ett år sedan vi intervjuade mannen bakom NattButik.se. En rullande e-handel som levererar förnödenheter till Stockholmare på natten. Det är nu dags att ta reda på vad som hänt på ett år.

Daniel Parsan är mannen bakom denna rullande nätbutik och vi fann konceptet intressant redan första gången vi hörde om det. Sedan ville vi givetvis få honom att expandera NattButik till resten av Sverige och då speciellt Helsingborg, där vi skriver ifrån.

Vi tänkte i alla fall återknyta med Daniel nu ett år senare och höra hur det har gått med e-handeln. Det har även viskats om att han skaffat sig ett affärssystem, vilket måste tyda på ökade affärer.

Annons


Hej Daniel, hur har det gått för NattButik sedan vi intervjuade dig i februari förra året?

Hej Ehandel.se o C:o

Vi har utvecklats enormt sedan förra året. Vi har bl.a. fått ny design på sidan, ny logga, dagbutik, fler produkter och förändrat produktutbud med mera. Personligen har jag fått en resa i moderna ehandel-livets hårda skola men ack vad kul det har varit med nya människor och kontakter.


Daniel Parsan

Du har profilerats i en hel del tidningar under detta år, bland annat Dagens Industri, vad har detta gett dig och din butik?

Det har skrivits en del om min affärsidé men än så länge har ingen skrivit om dess fulla potential. Det är lite synd men förståeligt när jag själv inte ens har greppat storheten i denna idé. Det har varit en utmaning att sätta trenden för natthandel och vi har kommit en bit på vägen när exempelvis Di och DN skriver om oss. Det är en bekräftelse på att en del av affärsidén fungerar bra. Men jag är inte klar än. Jag har mer att ge.

Annons

Nyligen skaffade du ett affärssystem som du kopplat på din e-handelsplattform. Skulle du vilja berätta lite kort om varför och vad det ger din rullande e-handel?

Eftersom vi har en rullande lastbil med varorna i bilen har vi valt att investera i system som kan anslutas från vilken dator som helst, vart som helst. Vi behöver ett affärssystem för att öka omsättningen men också för att sänka kostnaderna för bokföringen. Det är möjligt med e-butik och Specters affärssystem.

NattButiken fick för inte så länge sedan en Dagbutik. Denna inhuserar andra e-handlares produkter. Hur kom du fram till denna idé och hur har gensvaret varit ifrån kunderna?

Jag såg att liknande idéer i resten av världen fungerade mer eller mindre som en 7-eleven butik eller en restaurang. För att överleva i Sverige med våra skatter och regler är jag tvungen att vara produktiv större delen av dygnet för att få ihop det. Det finns inte många människor vakna på nätterna och vi behöver även inkomst från dagen.

Dagbutik ska då vara den marknadsplats där kunden beställer varan på dagen för leverans redan samma kväll. Detta är då ett experiment för att erbjuda just detta. Med andra ehandlare och deras unika produkter kanske vi får kunden att betala lite mer men istället få tillbaka en tjänst värt att betala lite mer för. Vi får helt enkelt se hur kunden avgör att handla sina varor.

När får vi se NattButik i resten av Sverige och har några riskkapitalister knackat på din dörr för att göra detta möjligt?

Jag arbetar hårt för att med hjälp av Nattbutik erbjuda en trygghet till hela Sverige. Med min affärsidé har investerare mycket att riskera om de misslyckas. Ingen har gjort något liknande i Sverige förut och självklart är det förståeligt om investerare kräver att vi bevisar oss mer innan någon större investering sker. Så jag och Nattbutik får kämpa på tills någon därute inser värdet och potentialen i denna idé.

Vad är nästa steg för NattButik långsiktigt och kortsiktigt?

Vi kommer snart expandera i Stockholm. Vilka områden det blir får vi hålla för oss själva än så länge. Långsiktigt arbetar vi med att utveckla en form av franchise så vi når fler sköna människor!


Ett stor tack till Daniel Parsan för att han ville dela med sig av sina erfarenheter. Ni som har turen att bo i Stockholm kan ta er till NattButik.se i fall att hungern sätter in under småtimmarna.

I framtiden hoppas vi att Daniel kommer att kunna leverera en påse Habanero-chips, mitt i natten, även till oss här i söder.

 

Relaterade nyheter:
En intervju med mannen bakom NattButik.se

Annons