Naturalbox nya VD vill göra eko coolt så in i Norden

Naturalbox.se, prenumerationstjänsten med naturliga hälsoprodukter och ekologiska skönhetsprodukter, har fått ny huvudägare och VD i Anders Granström. Nu siktar han och företaget på att expandera Naturalbox till samtliga nordiska länder under 2014.

Prenumerationstjänsten Naturalbox.se lanserades i somras och erbjuder nyttiga och ekologiska fullsizeprodukter inom tre olika kategorier, snacks, hälsa och skönhet. Nu har man fått en ny huvudägare och VD i Anders Granström som ska ha en mångårig erfarenhet från både e-handel och Internetmarknadsföring.

Anders Granström– Naturalbox har en oerhört spännande affärsidé att erbjuda en naturlig box med ekologiska produkter inom snacks, hälsa och skönhet till kunder varje månad genom prenumeration online. Affärsmodellen är skalbar och vi kommer kunna rulla ut konceptet i samtliga nordiska länder under 2014, säger Anders Granström.

Annons

Ambitionen är att bli en ledande aktör inom prenumerationer på nätet av naturliga och ekologiska produkter inom sina kategorier. Men för att nå dit påpekar Granström att man måste få till en attitydförändring.

Hitta rätt produkter

Undersökningar visar att konsumenter är positiva till de ekologiska alternativen, men de visar även att konsumenter tror att ekologiska och naturliga produkter måste vara dyra och tråkiga. Och det är det Naturalbox vill ändra på.

– För att åstadkomma vårt mål måste vi även göra eko coolt för att fler konsumenter skall köpa naturliga och ekologiska produkter i vardagen. Samtidigt handlar det om att utbilda konsumenterna så att de får upp ögonen för naturliga och ekologiska produkter. Där kan vi vara en ledande aktör och vara med att driva utvecklingen framåt, säger Anders Granström.

Vilka ingredienser som finns i våra vardagliga produkter är någonting som konsumenter idag är allt mer uppmärksamma på enligt Granström. Nu gäller det att göra naturliga ingredienser till en del av det vardagliga livet.

– Vi lägger mycket fokus och energi på att hitta intressanta produkter såsom superfruits, bär, nötter och nyttiga mellanmål som fruktbars och dryck såsom ekologiskt kokosvatten. Idag finns ett stort utbud av choklad, kaffe och teer  som är fairtrademärkta och ekologiska. Utbudet på den nordiska marknaden är stort. Därtill, har vi två tjejer i teamet som är dedikerade till ekologisk skönhet som hela tiden hittar nya ekologiska skönhetsprodukter som kan tilltala våra kunder, säger Anders Granström.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!