Nelly lämnar Borås för Falkenberg

Borås Tidning (BT) meddelade i helgen hur Nelly kommer lägga ner sin lagerverksamhet i Borås. De ska istället flytta sitt lager till Falkenberg och anledningen antyds vara att Borås inte kunnat tillgodose deras behov av lokal.

– Vår lokal på Ålandsgatan har varit för liten ganska länge och vi har jobbat sedan 2010 på att hitta en annan lösning, säger Peter Rosvall, vd för Nelly.com.

Annons

Letandet efter en ny lokal slutade med att de försökte hitta bra mark istället. Inget ska dock ha fungerat och de berättar nu hur de måste flytta om de ska klara nästa julhandel.

– Vi letade först efter en lokal och sedan började vi leta efter mark. Vi hittade ett ställe som såg bra ut men det blev inget med det. När höstkollektionen nu kommer måste vi ha nya lokaler om vi skall klara julhandeln.

Enligt BT är det omkring 100 personer som berörs av flytten. Peter Rosvall hoppas dock att många vill följa med till Falkenberg.

- Vi hoppas så många som möjligt av de visstidsanställda skall flytta med till Falkenberg, vi vill ha erfaren personal.

Frågan vi ställer oss är om det inte ligger något mer bakom än endast svårigheter att finna en lokal. Lagret i Borås skall ha skötts av företaget Logent och nu tar ett annat företag vid namn Business Linc i Falkenberg över uppdraget, enligt BT.

Nellys lager skall idag ligga på ca 12 000 kvm men för att kunna expandera räknar Rosvall med att de behöver 40 000 kvm framöver. Den nya lokalen, i Falkenberg, skall ha hittats i gamla Vin och sprits byggnader och flytten beräknas vara avklarad i juli enligt BT.

 

Källa: bt

Annons

Annons