Nelly satsar på snabba leveranser hem till dörren

Nelly.com utökar leveransalternativen lagom till julhandeln. Förutom standardleveransen, som nu blir gratis, inför Nelly även två nya expressvarianter för att ge kunderna en ökad flexibilitet och valfrihet.

Snabba leveranser har blivit allt vanliga och i USA jobbar en uppsjö av aktörer med att se till att paketet dyker upp redan samma dag som kunden beställer något på nätet. I Sverige lanserade Bubbleroom något liknande med konceptet Dress-express, och blev därmed en av de första aktörerna i Europa som erbjuder sina kunder leverans inom två timmar.

Zoovillage är en annan e-handlare som i våras hakade på trenden och för 95 kronor kan kunden få sin beställning levererad samma dag. Båda dessa fraktalternativen gäller dock bara boende i Stockholmsområdet.

Annons

Nu utökar även Nelly.com flexibiliteten och valfriheten för sina kunder i Sverige, Norge och Danmark. Utöver standardleveransen, som nu blir kostnadsfri på dessa marknader, inför Nelly.com två helt nya leveransalternativ i Sverige, Expressleverans och Express Hemleverans. Express Hemleverans kommer även att erbjudas i Danmark och Norge.

Leveransen ska passa kunden

Expressleveransen innebär att kunden mot en avgift på 59 kronor kan hämta sitt paket hos ett postombud inom 1-3 arbetsdagar. Med Express Hemleverans kan kunden däremot få sitt paketet levererat med bud direkt hem till dörren dagen efter, förutsatt att ordern läggs före lunch dagen innan.

Express Hemleverans kommer till en början att erbjudas i ett tiotal nordiska storstäder och inkluderar i Sverige och Norge även lördagar. Express Hemleverans erbjuds mot en avgift på 99 kronor i Sverige. Standardleveransen som nu alltså blir gratis kommer att få en leveranstid på upp till 6 dagar.

– Vi vill erbjuda leveranser på det sätt som passar våra kunder bäst. Kunden ska ha möjlighet att anpassa leveransen efter sina önskemål och behov, och därmed också kunna välja att, mot en kostnad, snabbt få sitt paket skickat eller hemlevererat direkt till dörren, säger Magnus Månsson, VD för Nelly.com.

Källa: Press

Annons