Nelly.com öppnar lokalt i Storbritannien

CDON Group meddelar idag att de expanderar modebutiken Nelly.com till Storbritannien. De säger att de nu stärker sin närvaro på Europas enskilt viktigaste e-handelsmarknad.

Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group, säger följande om den nya lanseringen:

– Lanseringen i Storbritannien är en spännande möjlighet för oss att stärka vår närvaro på en mycket intressant marknad. Storbritannien är Europas ledande e-handelsekonomi och det är en marknad som uppvisar fortsatt hög tillväxt.

Annons

CDON Group har tidigare meddelat att Nelly skall tas globalt och första steget är Europa. I slutet av september förra året öppnade de upp för alla inom EU att handla hos Nelly. Sedan dessa har de rullat ut lokaliserade butiker för de olika länderna. I februari detta år sa Paul följande:

– Vi kommer att fortsätta rulla ut Nelly och lansera ett antal lokala sajter på olika språk i Europa. Vi kommer dessutom att inleda fas två av den här EU-sajten och göra den global.

Nästa land på listan var alltså Storbritannien och den lokaliserade varianten av Nelly skall bjuda på lokala fraktalternativ och givetvis betalning i pund. Fischbein tror att Nellys koncepet fyller ett hål på denna marknad:

– Nelly.com är en webbplats i världsklass och erbjuder ett unikt modeutbud som idag saknas på marknaden, bland annat genom Nellys mer än trettio egna varumärken och sin i övrigt skandinaviska och internationella inriktning. Jag är glad över att nu, genom lanseringen av Nelly.com/uk föra ut vårt erbjudande och vår köpupplevelse till nya kunder på den brittiska marknaden.

CDON Group har luskat fram lite siffror och Storbritannien sägs vara Europas värdemässigt största e-handelsmarknad. Förra året skall nätförsäljningen där ha slutat på nästan 70 miljarder pund, med en tillväxt på 16 procent.

Vi har också skrivit om denna marknad tidigare och konstaterat att Storbritannien ligger långt fram inom e-handeln. Förhoppningsvis kan denna svensk-engelska nätbutik bevisa att även vi ligger i framkant.

Källa: press

Relaterade nyheter:
Nellys grundare får fint pris och en halv miljon
Nelly.com expanderar till hela EU, nästa steg världen

Annons

Annons