NES flyttas fram på grund av coronaviruset

Tar nya tag i oktober.

I förra veckan kunde vi meddela att e-handelskonferensen D-Congress hade påverkats av coronavirusets framfart. Flera sessioner hade ställts in och enligt arrangören valde 20 procent av de anmälda deltagarna att stanna hemma.

Samtidigt stod det klart att det amerikanska e-handelseventet Shoptalk, som skulle ha ägt rum i slutet av mars, har flyttats fram till september.

Annons

LÄS ÄVEN: Flera e-handelsevent påverkade av virusvågen

Sedan dess har flera event till valt att gå samma väg. Nordic E-commerce Summit skulle ha gjort comeback i Stockholm den 23 april men så blir det inte. Ett nytt datum är satt till den 13 oktober i år, då redan köpta biljetter kommer att vara giltiga istället.

Att flytta evenemanget till ett senare datum var det socialt ansvarsfulla att göra. Samtidigt som vi är besvikna över att vi inte kommer att ses nästa månad, vill vi bidra till att stoppa ytterligare spridning av viruset i vårt samhälle. Vårt beslut påverkades starkt av vägledning från olika hälso- och säkerhetsorganisationer samt ett engagemang för att säkerställa vårt samhälles välbefinnande, skriver NES på sin hemsida.

I Norge har Brings e-handelskonferens LOAD gått samma öde till mötes.  Och här är det inte frågan om någon framflyttning, utan eventet för 2020 ställs in helt och hållet.

På grund av situationen med coronaviruset har vi dessvärre tagit beslut om att ställa in årets LOAD. Vi vill ta vår del av ansvaret och se till att smittan inte sprids ytterligare. Vi beklagar de olägenheter som detta kommer att medföra, säger Gunnar Henriksen, försäljnings- och marknadsdirektör på Bring, till vår systersajt Ehandel.com.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!