Netflix fångar DreamWorks karaktärer i ny deal

Vi har tidigare skrivit om hur de olika strömmande plattformarna fajtas om att få in exklusivt innehåll i sina tjänster. Netflix har även sagt att de snabbt måste bli som HBO, och har sedan lanserat sina egna serier.

Detta betyder dock inte att kriget kring olika filmrättigheter försvinner. Netflix snodde nyligen rättigheterna till Disneys produktioner och HBO följde upp med ett exklusivt avtal med Universal Pictures.

Annons

I går meddelade Netflix att de gjort sin största deal någonsin när de säkrat rättigheterna till DreamWorks karaktärer och intåg i TV-formatet med serier.

De första serierna med DreamWorks karaktärer ska dyka upp under 2014 och skall gå att nå i alla områden där Netflix är tillgängligt, i dagsläget 40 länder.

- Detta är ett aldrig tidigare skådad engagemang kring unikt innehåll i världen av Internet-TV, säger DreamWorks koncernchef Jeffrey Katzenberg, och fortsätter, Netflix är ett visionärt företag som fortsätter att omdefiniera hur publiken tittar på TV och det är spännande att bidra till deras framfart.

 

Källa: Press

Annons