Netflix lanserar global e-handel – ska kränga merch från serier

Produkter från The Witcher och Stranger Things.

Netflix har gett sig in i e-handelns värld med en egen nätbutik. Med tanke på mängden egna serier som Netflix nu pumpar ut så var det förmodligen bara en tidsfråga innan man själv skulle testa att sälja lite merch kopplade till dessa.

Nu har i alla fall Netflix slagit upp en webbutik. Butiken drivs med plattformen Shopify, vad vi kan utläsa i koden, men det ser inte ut att vara någon snabbt ihopsatt satsning.

Annons

Idag lanserar vi Netflix.shop som en spännande ny destination som kombinerar kurerade produkter och storytelling i en unik Netflix-shoppingupplevelse, meddelar Josh Simon, VP Consumer Products på Netflix.

Den första vågen produkter är från anime-serierna Yasuke och Eden och det ska denna månad även bjudas på merch från serien Lupin. Av de första produkterna att döma så är det inget billigt skräp utan relativt dyra och välgjorda merch-produkter.

Netflix.shop kommer regelbundet att släppa exklusiva begränsade upplagor av noggrant utvalda högkvalitativa kläder och livsstilsprodukter som är knutna till våra serier och varumärken, meddelar Josh Simon.

Kommande släpp ska inkludera produkter från The Witcher och Stranger Things. Netflix ska även släppa egna brandade produkter, för de som önskar gå runt och visa att man är ett Netflix-fan.

Som alltid när det kommer till dessa typer av lanseringar så är USA först ut. Men suktar du efter Stranger Things-merch eller någon annan av dina favoritserier så gråt ej, för Netflix är kristallklara med att detta är en global satsning.

Netflix.shop kommer först att finnas tillgänglig i USA innan den expanderar till andra länder runt om i världen under de kommande månaderna. Vi är stolta över att ge fansen ett nytt sätt att få kontakt med sina favoritberättelser.

Annons