NetOnNet länkar direkt till Prisjakt för jämförelser

I Norge länkar NetOnNet direkt till Prisjakt på alla sina produkter i nätbutiken. Ett ordentligt omfamnande av priskriget kan tyckas. Det gäller dock bara i Norge vad vi kan se.

- Det här är ett led i vår strategi att vara öppna och ärliga mot våra kunder, säger norgechefen på NetOnNet, Philip Elverhøy, i ett uttalande i samband med lanseringen av "Jämför detta pris."

"Jämför detta pris" är en funktion på NetOnNet.no som finns på alla produkter. När man klickar på länken får man först upp en liten disclaimer där NetOnNet förklarar hur priserna kan variera i butik och på webben hos andra aktörer. Men sedan länkar den direkt till Prisjakt.no och en prisjämförelse av produkten i fråga.

Annons

Vi gissar att både Prisjakt och NetOnNet via denna funktion vill lyfta varandra på en marknad där de kanske inte har lika starkt fotfäste som i Sverige. NetOnNet är förmodligen också billigast på det mesta som de säljer på denna marknad. Vi vet även att de har många produkter med eget varumärke som gissningsvis inte går att jämföra på samma sätt.

Det är dock en intressant utveckling och vi undrar förstås hur långt detta skulle kunna gå.

- Vi vill vara en motvikt till de "crazy days" och lock-kampanjer som vi ser att många av de stora kedjorna använder. Vi vet hur irriterande det är att gå till butiken, och få reda på att den superbilliga produkten redan är slutsåld. NetOnNet ska vara en plats där du alltid kan räkna med att få ett bra pris redan från lagerhyllan och bekräfta detta med "Jämför detta pris" från Prisjakt.no. Vi tror inte att vi alltid kan vara de billigaste, men i en genomsnittlig kundkorg kommer vi alltid att erbjuda några av de bästa priserna, säger Elverhøy.

Magnus Bengtsson, som är Marknadsansvarig på Prisjakt, säger följande i det norska pressmeddelandet:

- Vi på Prisjakt.no är angelägna om att göra de bästa priserna tillgängliga för allmänheten. Vi tycker att NetOnNets idé är spännande och bidrar till att skapa transparens kring produktpriser.

 

Källa: Elektronikkbransjen

Annons
Annons