NetOnNet varslar personal – så många kan tvingas lämna

Ska outsourca delar av sin kundservice.

Netonnet har tidigare haft sin kundtjänsten via telefon och chatt i egen regi. Men nu kommer hemelektronikjätten att outsourca den, rapporterar Borås Tidning.

Det får till följd att personal nu varslas om uppsägning.

Annons

Av respekt för den processen kan vi i nuläget inte säga exakt hur många som berörs, men det handlar om cirka 10 till 15 personer. Vi kommer nu att göra vårt bästa för att stötta de som berörs i den här processen, säger Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef, till lokaltidningen.

Anledningen till förändringen ska vara att bolaget vill kunna skala upp och ned bemanningen mer flexibelt, beroende på säsong.

Vi lägger i dag mycket tid på rekrytering och utbildning, där Borås samtidigt är en konkurrensutsatt arbetsmarknad.

Bolaget vill dock poängtera att de själva fortfarande äger kundservicefrågorna, även om delar av den kommer att skötas av extern part.

Vi kommer även fortsättningsvis att äga och driva kundservicefrågorna internt eftersom det är vi som är experterna på vår affär och våra kunder. Internt kommer vi att arbeta med att stötta den partner vi har valt att outsourca till, hantera inkommande e-post och dessutom hantera lite mer komplexa kundserviceärende, säger Kristina Wärmare.

Annons