NetOnNet växer i en dalande bransch

Market rapporterar att Netonnet tar marknadsandelar. Det är deras senaste halvårsrapport som visar en vinst på 29 miljoner. Förra året visade motsvarande rapport en förlust på 15 miljoner. Det ser alltså ljusare ut för Netonnet och detta på en marknad som, enligt olika undersökningar, sett en minskad försäljning med 7-10 procent jämfört med föregående år.

– Att växa 17 procent, med en rörelsemarginal på 2,5 procent, på en marknad som backar med nästan 8 procent är naturligtvis fantastiskt roligt och ett stort hedersbetyg till vår personal som än en gång bevisat att vårt koncept är det rätta, säger den nya VD:n Karin Sandsjö.

Annons

Nettoomsättningen för maj-oktober, vilka rapporten behandlar, blev 1,3 miljarder. Rörelsemarginalen har gått ifrån -1,7 procent till 2,5. Karin Sandsjö ser nu positivt på framtiden:

– Netonnet står starkt inför framtiden och vårt koncept av e-handel och Lagershopar ska expanderas. Under första halvåret 2012 öppnar vi en ny Lagershop i Umeå. Vår logistik är effektiv och skalbar med en distributionskedja från tillverkare till vårt lager och direkt vidare till kund, säger hon.

Kan det vara e-handeln som räddar Netonnet? Det verkar i alla fall gå bättre för näthandlaren nu efter att Siba köpt upp dem. Vi noterar även, när vi besöker deras sida, att de har fri frakt på alla beställningar just nu. Något som dock innebär upp till fem dagars leveranstid:

"Du kan även välja alternativet fri frakt. Det innebär, helt enkelt, att frakten kostar 0 kr – oavsett vilken produkt du beställer eller vilket värde din order uppgår till. Vid fri frakt är leveranstiden upp till fem arbetsdagar, bland annat beroende på var i Sverige du bor."

 

Källa: market,
netonnet

Annons