NetOnNets grundare ny styrelseordförande för Ellos

Ellos och Jotex har under våren fått nya ägare. Nordic Capitals förvärv av de båda företagen är nu formellt genomförd och man har även tillsatt en ny styrelse där NetOnNets grundare Anders Halvarsson blir ny styrelseordförande.

I början av året berättade vi om att Ellos och Jotex dåvarande ägare Redcats Nordic låg i förhandlingar med Nordic Capital Fund VII. Nu är köpet klart och så även arbetet med att utse en ny styrelse.

Ny styrelseordförande blir Anders Halvarsson, grundare av NetOnNet och med stark koppling till näringslivet i Borås där både Ellos och Jotex har sina huvudkontor.

Annons

– Ellos har Nordens bästa plattform för att leda utvecklingen i branschen. E-handelsmarknaden växer och genom att vara bäst på att motsvara kundernas förväntningar på hur de vill handla, kommunicera, klä sig och inreda, kan vi växa. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med den nya erfarna styrelsen och med bolagets kunniga ledning och medarbetare för att utveckla Ellos och Jotex de kommande åren, säger Anders Halvarsson.

Byter namn till Ellos Group

Anders Halvarsson lämnade NetOnNet under 2011 efter att Siba köpt upp bolaget. Senare under året slog han sig ihop med affärsmannen Paul Frankenius som även han är med och investerar i det nya bolaget tillsammans med Halvarsson och andra medlemmar av bolagets styrelse och ledning.

I samband med köpet planerar Ellos och Jotex, tidigare Redcats Nordic, att byta namn till Ellos Group.

– Vi har en stark position i ett spännande skede. Vi bygger vidare på en redan stark e-handelsplattform och stärker nu sortimentet med fler attraktiva erbjudanden till kunderna. Vår framgång ligger i att ligga steget före och utveckla och anpassa verksamheten till vad kunderna vill ha,säger Hans Ohlsson, vd för Ellos Group.

Källa: Press

Annons