NK:s VD får sparken – efter förlusterna: ”Har unik position”

"Han har valt att tacka nej till annan tjänst".

Bo Wikare, som varit vd för NK sedan 2020, petas från rollen. Det framgår av ett pressmeddelande från ägaren Hufvudstaden.

Jag har i dialog med Bo Wikare fattat beslutet att han lämnar rollen som vd för NK. Han har valt att tacka nej till annan tjänst inom koncernen vilket innebär att han lämnar både NK och Hufvudstaden den 31 augusti 2024, säger Anders Nygren, vd för Hufvudstaden, i en kommentar.

Annons

NK Retail, som driver avdelningar inom mode, kosmetik och juveler i varuhusen, gjorde en förlust på -29,9 miljoner kronor under perioden januari till mars i år. En liten ökning från -29,3 miljoner samma period förra året. Bolaget som hyr ut butiksytor, AB Nordiska Kompaniet, var dock lönsamt.

Jakten på en ersättare är inledd och Hufvudstaden är övertygade om att man kan vända de röda siffrorna för sin anrika retail-pärla.

NK har en unik position på den svenska detaljhandelsmarknaden, varumärket står starkt och sortimentet utvecklas löpande för att möta kundernas nya behov och köpbeteenden. Vi har mycket goda förutsättningar att stärka vår position och öka vår lönsamhet framåt, säger Anders Nygren.

Annons