Non-Violence firar 30 – med e-handel för fred

"Ett viktigt steg för att nå ut"

De flesta känner nog igen den knutna revolvern. En av de mest välkända symbolerna mot våld och för fred, skapad av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd till minne av att hans nära vän John Lennon blev skjuten till döds 1980.

Den knutna revolvern är även symbolen för The Non-Violence Project Foundation. En organisation som jobbar med att inspirera, engagera och utbilda unga människor i att hantera konflikter på fredlig väg.

Annons

I år fyller The Non-Violence Project 30 år, något man bland annat kommer att fira genom att Non-Violence Licensing lanserar sin första e-handel där varje köp stödjer stiftelsens arbete.

Hockeybröder och Paul McCartney

Bland produkterna som kommer att säljas i e-handeln, nonviolence.com, återfinns tolkningar av skulpturen den knutna revolvern ”Non-Violence” från välkända personer som Paul McCartney, hockeybröderna Lundqvist, Patrizia Gucci och Håkan Hellström.

Det kommer också att finnas skulpturer tillverkade av brons och humanium, en metall bestående av nedsmälta illegala vapen. Under hösten lanseras även den första egna kollektion av wearable art, samt olika utvalda licenssamarbeten.

Vårt främsta syfte är att sprida vårt budskap och finansiellt stödja vår stiftelses globala arbete. Vi ser lanseringen av vår e-handel som ett viktigt steg för att nå ut till en bredare publik som vill vara en del i att stoppa våldet i samhället, kommenterar Ebba Idsäter, vd för Non-Violence Licensing, ägare av Non-Violence Projects licens- och varumärkesrättigheter.

Annons