Search
Close this search box.
ANNONS

Nordic Design Collective ska inspirera med ny sajt

Nordic Design Collective ska inspirera med ny sajt
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Nordic Design Collective lanserades i mars 2012 med mรฅlet att hjรคlpa designentreprenรถrer nรฅ ut till en bredare mรฅlgrupp med sina produkter. Samma รฅr utsรฅgs man รคven till en av Sveriges 100 bรคsta sajter i InternetWorld Topp 100. Nu tar man nรคsta steg i sin utveckling genom att lansera en helt ny sajt.

ANNONS

Nordic Design Collective har inte funnits mycket lรคngre รคn ett รฅr men har redan lockat mรฅnga designers och besรถkare. Marknaden fรถr designprodukter och det som ibland kallas emotionell shopping vรคxer starkt just nu. Nรฅgot som sajtens grundare och vd, Maria Richardsson รคr vรคl medveten om, och nu lanserar man en helt ny sajt

โ€“ Att i det hรคr lรคget kunna lansera en ny sajt byggd pรฅ en helt ny teknisk plattform ger oss en bra position att vรคxa och att fortsรคtta utveckla sajten fรถr att รคven i fortsรคttningen ge vรฅra kunder en bra kรถpupplevelse och mycket inspiration, sรคger Maria Richardsson.

Den nya sajten bygger pรฅ Magento och ska ge mรถjlighet att snabbt vidareutveckla och anpassa sajten bรฅde efter behov och de snabba trender som nu rรฅder inom e-handeln. Man har ocksรฅ valt att gรถra den nya sajten helt responsiv dรฅ andelen besรถkare frรฅn mobila enheter stรคndigt รถkar.

โ€“ Designen รคr helt anpassad efter det beteende vi ser hos vรฅr huvudmรฅlgrupp, och fokus ligger pรฅ att inspirera och lyfta fram alla de fantastiska produkter som vรฅra talangfulla formgivare skapar, samtidigt som sajten skall vara lรคttanvรคnd fรถr vรฅra kunder.

Finansierat via FundedByMe

Satsningen รคr delvis finansierad genom equity crowdfunding och Nordic Design Collective var det fรถrsta fรถretaget i Sverige att stรคnga en finansieringsrunda genom sajten FundedByMe. En sajt som fler e-handlare vi skrivit om anvรคnt sig av.

Lanseringen รคr enligt Maria det fรถrsta steget i en utvecklingsplan fรถr att kunna stรคrka nya nordiska oberoende formgivare i deras karriรคrer och att hjรคlpa dem att nรฅ ut mot en stรถrre mรฅlgrupp, samt lyfta fram deras historier.

โ€“ Vi har under vรฅren ocksรฅ satsat pรฅ att bygga ut vรฅrt redaktionella innehรฅll, med fler intervjuer, tips och inspiration, och รคven detta blir i samband med nylanseringen bรคttre integrerat med butiken, sรคger Maria Richardsson.

Kรคlla: Press

Dela artikeln: