Nordic eCommerce Summit skall ta oss ner på djupet

Årets upplaga av Nordic eCommerce Summit lovar att skaka om lite i branschen och ta en närmare titt på flera problem. Samtidigt kommer de som vanligt att lägga lite guldkant på tillvaron och bjuda på en ordentlig e-handelsfest.

Sarah Wittbom, VD på Nordic eCommerce Knowledge, utlovar en tajt agenda med många heta frågor under nästa veckas e-handelskonferens. Det skall bland annat djupdykas i den prispress som råder inom vissa segment och hur den påverkar olika led i försäljningen.

Produktleverantörer fortsätter att trilskas när det kommer till försäljning över nätet. En fråga som också skall tittas närmare på under konferensen.

Annons

På schemat står även en awardsfest där det kommer delas ut en mängd priser. Bland annat Årets e-handlare där det varit en öppen nominering. De nominerade butikerna kan ni hitta här.

E-handlare öppnar upp

Tidigare år har arrangörerna meddelat att det varit lite klurigt att få riktiga e-handlare att beträda scenen. Detta sägs inte längre vara fallet och vi skall få se flera e-handlare öppna upp under konferensen. Även om Sarah Wittbom förstås ser fram emot alla e-handlare så skall det vara lite extra pirrigt gällande den kända hackaren Kevin Mitnick, som är årets huvudkort.

– Det har varit lättare än någonsin att få e-handelstalare att vilja prata och jag är väldigt glad för det. Dock ser jag något mer fram emot Kevin Mitnick, mest för att jag är så nervös för hur det ska gå. Är rädd att han ska lura mig helt enkelt. Så skräckblandad förtjusning över just denna, säger Sarah Wittbom.

Sarah är precis som tidigare år den som leder evenemanget och brukar göra det riktigt bra. I år har hon även en intressant sidekick i Linn Tagesson, medgrundare av Babyshop. Linn sägs vara superpeppad och lär bjuda på en hel del insikter under konferensens gång.

E-handeln firar 30 år

Temat i år är som tidigare meddelats ett fokus kring e-handelns födelsemarker Storbritannien. Det ska vara 30 år sedan e-handeln förlöstes i landet och vi kan nog räkna med att få en bättre inblick i Storbritanniens näthandel. Det kommer förstås även brittiska nätbutiker till NES.

Utöver det som finns på agendan så utlovas en del överraskningar. Det ska bland annat släppas något som motvikt till den negativa bild som media ger av e-handeln. Det ryktas även om att en YouTube-kändis kommer delta, vem det nu kan vara.

Annons

Det låter som att NES 2014 kan bli riktigt spännande. Vi kommer såklart vara på plats och kanske även sända vissa delar direkt på Ehandel.se. Den fullständiga upplevelsen får man dock på plats när e-handelseliten samlas på Waterfront. Det ska finnas några fåtal biljetter kvar med middag och dessa kan man förstås e-handla här.

Vi ser fram emot att träffa alla e-handlare på tisdag i nästa vecka.

Annons