Nordisk E-handel tar över Xeleras e-handel

Webbyrån Xelera som vi tidigare skrivit om då de gömde spamsidor hos sina kunder har nu överlåtit sina e-handelskunder till Nordisk E-handel. De ska fortsätta att jobba som webbyrå men deras e-handelsplattform och alla tillhörande kunder flyttas över till e-handelsleverantören Nordisk E-handel. Samtidigt ingår båda parter ett strategiskt samarbete vilket innebär att de tillsammans kommer att använda Nordisk E-handels teknik. Camilla Steen, vd på Xelera, har följande kommentar:

– Vi är en kompetent byrå som har byggt många bra webbplatser under årens lopp. Den här affären gör att vi kan fokusera på det vi är bäst på. Nordisk E-handel är en trygg och stabil e-handelsleverantör och vi känner oss helt tillfreds med att överlämna såväl vår plattform som våra e-handelskunder i deras ytterst kapabla händer. Vi kommer att kunna leverera tjänster till e-handlare även fortsättningsvis, men nu med hjälp av en större plattform.

Annons

Nordisk E-handel är som många förmodligen vet en renodlad e-handelsleverantör med drygt 800 kunder sedan tidigare. De kommer nu att lägga till Xeleras plattform till sin portfölj. Det verkar dock vara Nordisk E-handels plattform som gäller framöver. Runar Wahlgren, vd på Nordisk E-handel, har följande kommentar:

– Det finns en mängd plattformar på den nordiska marknaden. Vi har ambitionen att vara i topp och då krävs det såklart en viss volym. Vi riktar in oss på medelstora e-handlare och då passar Xeleras webbutiker perfekt in i vår organisation. Xeleras plattform bygger på liknande utvecklingsmiljö som vår och vi kommer snabbt att kunna erbjuda Xeleras kunder en mängd nya funktioner.

Vi önskar Nordisk E-handel lycka till med dessa nya kunder. Samtidigt undrar vi om detta är en början på en större konsolidering för svenska e-handelsleverantörer.

 

Källa: press

Annons